Pruimenschoteltje

Oude tijden herleven!
Ingrediënten
- 20 gram walnoten
- 1 eetlepel suiker
- ½ citroen (alleen de schil)
- 400 gram verse pruimen
- 1 grote, bruine pistolet of 3 oude boterhammen
- 1 eetlepel vloeibare honing
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Hak de walnoten klein en meng ze met de suiker en wat geraspte citroenschil.
- Was de pruimen. Halveer ze en wip de pit er uit.
- Schik de pruimen met de snijkant naar boven in een ovenvaste schaal. Strooi het notenmengsel er over.
- Snijd het brood in dunne plakjes of smalle repen en schik ze dakpansgewijs op de pruimen. Druppel de honing er over.
- Zet de schotel ca. 30 minuten in de oven tot de broodlaag krokant en bruin is gebakken.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipfilet, bloemkool en aardappelen in paprikajus.
Ingrediënten over?
Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Energie |
330 kcal
|
---|---|
Eiwit |
7 gram
|
Koolhydraten |
55 gram
|
Vet |
7 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
6 gram
|
Zout |
0,4 gram
|