maandag, 23 september 2019

Quinoa met groen en geel

Kleurrijk vegetarisch
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150-200 gram quinoa
  • 1 kleine ui
  • 2 bosuitjes
  • 2 gele paprika's
  • 250 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel olie
  • ½ citroen
  • Gemalen komijn (djinten)
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de quinoa in ruim water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de bosuitjes in ringen en de paprika’s in blokjes.
  4. Fruit de ui in de hete olie zacht.
  5. Bak de blokjes paprika kort mee.
  6. Voeg de ringetjes bosui, de groentenmix en de doperwten toe toe en warm dit goed door.
  7. Was de citroen en rasp wat van de schil.
  8. Meng de groente door de uitgelekte quinoa.
  9. Maak het gerecht op smaak met wat geraspte citroenschil, een kneepje citroensap, wat komijn en peper.
  10. Hak de walnoten grof en schep ze door de quinoa.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
505 kcal
Eiwit:
15 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0 gram