maandag, 12 april 2021

Quinoasalade met tonijn en avocado

Een heerlijk gerecht

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 gram quinoa
  • 3 deciliter bouillon
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 avocado

Bereiding

1. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen. 
2. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren. 
3. Bak de quinoa kort mee. 
4. Giet er de bouillon bij en kook de quinoa 10 minuten. 
5. Voeg de prei toe en laat het geheel in een paar minuten verder gaar worden. Was de tomaatjes en halveer ze. 
6. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. 
7. Meng de tomaatjes en de tonijn door de quinoa en laat het afkoelen. 
8. Maak de quinoa op smaak met wat peper.
9. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in parten uit de schil. Schik de parten avocado op de quinoa.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
565 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram