Raapsteeltjes met vlees uit de wok

Getty Images

Lekker wokgerecht met raapsteeltjes, aardappelen en schnitzel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram raapstelen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram varkensschnitzel (ongepaneerd)
  • 2 eetlepels olie
  • balsamicoazijn
  • 100 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen. 
  3. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  4. Snijd de varkenschnitzel in smalle reepjes. 
  5. Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in een paar minuten bruin en gaar. Roerbak de ui en de knoflook kort mee. 
  6. Voeg de raapsteeltjes in gedeelten toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn. Maak het gerecht op smaak met wat peper en een paar druppels balsamicoazijn.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij het wokgerecht.

Ingrediënten over?

Raapstelen:
Bewaar raapstelen maximaal 2 dagen in de koelkast. Bewaar ze niet in de buurt van appels, kiwi's en peren. Dan bederft het sneller.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur