Rabarber met aardbeien

Getty Images

Lekker toetje!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 250 gram rabarber
  • 1 perssinaasappel
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 100 gram aardbeien

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 2 cm.
  3. Kook de rabarber in het sinaasappelsap in enkele minuten gaar.
  4. Laat de rabarber afkoelen en maak het op smaak met basterdsuiker.
  5. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren.
  6. Schep de aardbeien door de rabarber. Verdeel het over 2 coupes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht maaltijdsalade met gemarineerde rosbief.

Voedingswaarden

Energie 
80kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum