zondag, 20 oktober 2019

Rabarber met aardbeien

Lekker toetje!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 250 gram rabarber
  • 1 perssinaasappel
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 100 gram aardbeien

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Maak de rabarber schoon en snijd de stengels in stukjes van 2 cm.
  3. Kook de rabarber in het sinaasappelsap in enkele minuten gaar.
  4. Laat de rabarber afkoelen en maak het op smaak met basterdsuiker.
  5. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in vieren.
  6. Schep de aardbeien door de rabarber. Verdeel het over 2 coupes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht maaltijdsalade met gemarineerde rosbief.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
80 kcal
Eiwit:
2 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
0 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):