Radicchio rosso met walnoten en croutons

Getty Images

Heb je radicchio rosso al eens geprobeerd? Deze groente is familie van de witlof en minstens zo lekker!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 kropjes radicchio rosso
  • 1 (oude) bruine boterham
  • 1 handje walnoten (25 gram)
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing

Bereiding

  1. Was de kropjes radicchio. Halveer de kroppen in de lengte. Snijd een stukje van de steelaanzet, maar zorg dat de bladen er aan blijven.
  2. Snijd het brood in dobbelsteentjes.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Verwarm een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood en de walnoten bruin. Laat dit op een bord afkoelen.
  5. Verwarm de olie in de koekenpan en bak hierin de radicchio aan beide kanten in ca. 6 minuten goudbruin.
  6. Meng er de azijn en de honing door en smoor de groente nog een paar minuten.
  7. Verdeel de warme groente over 2 borden en strooi er de walnoten en croutons over.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
175kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur