maandag, 25 januari 2021

Ratatouille met kip en pasta

Met heerlijk grote stukken groenten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel tijm
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • Peterselie, selderij of 1 bosui

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.
  2. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Bak de kip in de hete olie bruin.
  3. Voeg alle groente toe met de tijm en de tomatenblokjes met wat sap. Smoor het geheel in 10 minuten gaar.
  4. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Maak de ratatouille op smaak met de peterselie en wat peper en meng de pasta er door.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
455 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram