Ratatouille met kip en pasta

Met heerlijk grote stukken groenten
Ingrediënten
- 150 gram volkoren pasta
- 1 groene en 1 gele paprika
- 1 kleine aubergine
- 1 kleine courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel tijm
- 150 gram tomatenblokjes zonder zout
- Peterselie, selderij of 1 bosui
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in repen, de aubergine en de courgette in halve plakken en de knoflook in snippers.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Bak de kip in de hete olie bruin.
- Voeg alle groente toe met de tijm en de tomatenblokjes met wat sap. Smoor het geheel in 10 minuten gaar.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Maak de ratatouille op smaak met de peterselie en wat peper en meng de pasta er door.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
455 kcal
|
---|---|
Eiwit |
30 gram
|
Koolhydraten |
60 gram
|
Vet |
9 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,2 gram
|