Rauwkost met anchoïde

Getty Images

Een herfst visje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ½ blikje ansjovis in olie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • gedroogd chilipepertje
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 paprika
  • ½ dunne winterwortel
  • stuk komkommer

Bereiding

  1. Laat de ansjovis uitlekken en snijd ze in stukjes.
  2. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een klein pannetje en voeg de knoflook, de ansjovis en het verkruimelde pepertje toe. Verwarm dit al roerend tot de ansjovis is gesmolten.
  4. Laat het mengsel afkoelen en roer de yoghurt er door.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in repen, de wortel in plakken en schaaf het stuk komkommer in de lengte in repen.
  6. Schik de groente op 2 bordjes en geef de saus er bij.

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum