vrijdag, 4 december 2020

Rauwkost met anchoïde

Een herfst visje

Ingrediënten

  • ½ blikje ansjovis in olie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • gedroogd chilipepertje
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 paprika
  • ½ dunne winterwortel
  • stuk komkommer

Bereiding

  1. Laat de ansjovis uitlekken en snijd ze in stukjes.
  2. Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  3. Verwarm de olie in een klein pannetje en voeg de knoflook, de ansjovis en het verkruimelde pepertje toe. Verwarm dit al roerend tot de ansjovis is gesmolten.
  4. Laat het mengsel afkoelen en roer de yoghurt er door.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in repen, de wortel in plakken en schaaf het stuk komkommer in de lengte in repen.
  6. Schik de groente op 2 bordjes en geef de saus er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
100 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Zout
2 gram