Ravioli met paddenstoelen en ham

Getty Images

Ravioli met een herfsttintje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 100 gram shii-take
  • 75 gram ham
  • 1 handje walnoten
  • 300 gram ravioli (koelvers)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 mespunt oregano

Bereiding

  1. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken.
  3. Snijd de ham in reepjes.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Kook de ravioli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
  7. Voeg de paddenstoelen en de ham toe en smoor dit al omscheppend 5 minuten.
  8. Maak het op smaak met peper en wat oregano.
  9. Meng het paddenstoelenmengsel door de uitgelekte ravioli en strooi de walnoten er over.

Menusuggestie

Lekker met koolrabisalade.

Hiervoor heb je nodig:
Koolrabisalade
 

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum