Recept: Gezondere pizza uit het boek Vezels van Lisa Dorsman

gezonde pizza
Lisa Dorsman

Gezondere pizza’s zijn al in veelvoud te verkrijgen in supermarkten, maar vaak ontbreken daar de vezels in. Bij deze variant heb je dat probleem natuurlijk niet. Het kikkererwtenmeel geeft de bodem ook nog eens een fijne, nootachtige smaak.

Aantal personen 
1
Bereidingsduur 
25

Ingrediënten

  • 80 gram kikkererwtenmeel
  • ½ theelepel rozemarijn
  • 150 milliliter water
  • 1 theelepel olijfolie
  • Toppings naar keuze

Bereiding

  • Doe het kikkererwtenmeel met de rozemarijn in een kom. Giet het water er scheutje voor scheutje bij terwijl je roert met een garde. Wanneer al het water in het beslag zit, laat je het 5 minuten staan.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak het op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten of tot het beslag hard is geworden. Keer de pizzabodem om en bak nog eens 5 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Beleg de pizzabodem met toppings naar keuze, bijvoorbeeld tomaten(saus), groente, kaas en/of verse kruiden. Bak de pizza 5 minuten af in de oven.

Dit recept komt uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman.

Voedingswaarden

Energie 
365kcal
Eiwit 
12 gram
Koolhydraten 
47 gram
Vezels 
13 gram
Vet 
11 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
  • Ilona Meernik