donderdag, 1 oktober 2020

Reebiefstukjes

Een heerlijk biefstukje

Ingrediënten

  • 1 kleine sjalot
  • 2 reebiefstukjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel rode bessengelei of cranberrycompote
  • 1 dl wildfond (pot) of bouillon

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem heel fijn.
  2. Dep de biefstukjes droog met keukenpapier.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in ca. 4 minuten aan beide zijden bruin.
  4. Bestrooi het met peper. Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een heet bord afgedekt met een dubbele laag aluminiumfolie.
  5. Fruit de sjalot snel in de achtergebleven margarine.
  6. Voeg de azijn, de bessengelei en de fond toe en kook dit op hoog vuur 1 minuut door.
  7. Geef de jus bij het vlees.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
185 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
5 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
0 gram
Zout
1 gram