Regenboogsalade met walnootdressing

Getty Images

Deze vrolijke salade is kleurrijk, fris en gezond.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram gesneden rodekool
  • 400 gram krieltjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • ca. 1 eetlepel citroensap
  • 1 gare rode biet
  • ¼ komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine winterwortel
  • 100 gram kerstomaatjes

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
  3. Meng de rozijnen en 2 eetlepels sinaasappelsap door de rode kool. Laat dit een half uurtje staan om de kool wat zachter te maken.
  4. Kook de krieltjes in een bodempje water in 6 minuten gaar.
  5. Laat de krieltjes uitlekken en bak ze in de hete margarine goudgeel.
  6. Wrijf de helft van de walnoten fijn en hak de rest grof.
  7. Maak van de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap en peper een dressing.
  8. Schil het bietje en snijd hem in blokjes.
  9. Was de komkommer, halveer het stuk in de lengte en snijd de helften in dunne plakken.
  10. Maak de paprika, wortel en tomaatjes schoon.
  11. Snijd de paprika in blokjes en rasp de wortel grof.
  12. Schik naast elkaar op een schaal in de kleuren van de regenboog de rode kool, de bietjes, de komkommer, de paprika, de wortel en de kerstomaatjes.
  13. Druppel de walnootdressing erover en strooi de rest van de walnoten erover.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
585kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur