 
Getty Images
      
  Een dessert met pruimen
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- 50 ml appelsap
- Mespunt kaneel
- 1 eetlepels grote (sultana)rozijnen
- 400 gram reine claude of andere lekkere pruimen
- 2 eetlepels magere griekse yoghurt
Voedingswaarden
    Energie 
              
  140kcal
          
    Eiwit 
              
  3 gram
          
    Koolhydraten 
              
  30 gram
          
    Vezels 
              
  5 gram
          
    Vet 
              
  0 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  0 gram
          
    Zout 
              
  40 milligram
          Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng het appelsap met het vanillestokje en wat kaneel aan de kook.
- Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in het sap trekken.
- Ontvel de pruimen, halveer ze en snijd de pit eruit.
- Warm de pruimen 1 minuut mee in het sap. Laat dit afkoelen.
- Schraap de zwarte pitjes uit het vanillestokje en roer het door het appelsap.
- Verwijder het vanillestokje. Laat het mengsel afkoelen.
- Verdeel het pruimenmengsel over 2 glazen coupes en schep de yoghurt er op.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
