Reine claudedessert

Getty Images

Een dessert met pruimen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • 50 ml appelsap
  • Mespunt kaneel
  • 1 eetlepels grote (sultana)rozijnen
  • 400 gram reine claude of andere lekkere pruimen
  • 2 eetlepels magere griekse yoghurt

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  2. Breng het appelsap met het vanillestokje en wat kaneel aan de kook.
  3. Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in het sap trekken.
  4. Ontvel de pruimen, halveer ze en snijd de pit eruit.
  5. Warm de pruimen 1 minuut mee in het sap. Laat dit afkoelen.
  6. Schraap de zwarte pitjes uit het vanillestokje en roer het door het appelsap.
  7. Verwijder het vanillestokje. Laat het mengsel afkoelen.
  8. Verdeel het pruimenmengsel over 2 glazen coupes en schep de yoghurt er op.

Voedingswaarden

Energie 
140kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
40 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum