vrijdag, 4 december 2020

Reine claudedessert

Een dessert met pruimen

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • 50 ml appelsap
  • Mespunt kaneel
  • 1 eetlepels grote (sultana)rozijnen
  • 400 gram reine claude of andere lekkere pruimen
  • 2 eetlepels magere griekse yoghurt

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  2. Breng het appelsap met het vanillestokje en wat kaneel aan de kook.
  3. Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in het sap trekken.
  4. Ontvel de pruimen, halveer ze en snijd de pit eruit.
  5. Warm de pruimen 1 minuut mee in het sap. Laat dit afkoelen.
  6. Schraap de zwarte pitjes uit het vanillestokje en roer het door het appelsap.
  7. Verwijder het vanillestokje. Laat het mengsel afkoelen.
  8. Verdeel het pruimenmengsel over 2 glazen coupes en schep de yoghurt er op.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
140 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,04 gram