Reine claudedessert

Een dessert met pruimen
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- 50 ml appelsap
- Mespunt kaneel
- 1 eetlepels grote (sultana)rozijnen
- 400 gram reine claude of andere lekkere pruimen
- 2 eetlepels magere griekse yoghurt
Bereiding
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng het appelsap met het vanillestokje en wat kaneel aan de kook.
- Was de rozijnen en laat ze 10 minuten in het sap trekken.
- Ontvel de pruimen, halveer ze en snijd de pit eruit.
- Warm de pruimen 1 minuut mee in het sap. Laat dit afkoelen.
- Schraap de zwarte pitjes uit het vanillestokje en roer het door het appelsap.
- Verwijder het vanillestokje. Laat het mengsel afkoelen.
- Verdeel het pruimenmengsel over 2 glazen coupes en schep de yoghurt er op.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie |
140 kcal
|
---|---|
Eiwit |
3 gram
|
Koolhydraten |
30 gram
|
Vet |
0 gram
|
Verzadigd vet |
0 gram
|
Vezels |
5 gram
|
Zout |
0,04 gram
|