maandag, 6 december 2021

Rettichsalade

Complimenten voor de kok.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 200 gram rettich (of ramanas of radijs)
  • ½ appel met schil
  • Citroensap
  • 2 eetlepels bulgaarse magere yoghurt

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  3. Schil de rettich en rasp de groente grof.
  4. Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
  5. Verdeel de rettich over 2 borden en schep er een lepel yoghurt op.
  6. Strooi er wat peper over.
  7. Verdeel er de plakjes appel, de pijnboompitten en de rozijnen over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkensvlees, spruitjes en
aardappelen.

Ingrediënten over?

Halve appel:
Druppel een beetje citroensap op het snijvlak en bewaar het stuk met het snijvlak naar beneden op een schoteltje. Eet de rest op brood of in blokjes in een salade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Energie
115 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0 gram