
Getty Images
Dit aardappel, groente, vlees-gerecht is lekker simpel te maken. De rode uiensaus maakt het helemaal af.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 rode uien
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 ribkarbonades
- peper
- 400 gram snijbonen
- ½ eetlepel tomatenpuree
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel de uien en snijd ze klein.
- Bak de uien in 1 eetlepel margarine 10 minuten op zacht vuur.
- Bestrooi de karbonades met peper.
- Bak het vlees in de rest van de margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Bak de tomatenpuree kort met de uien mee.
- Voeg 100 ml water toe en warm de saus goed door.
- Leg de karbonades in de saus en en geef er de aardappelen en snijbonen bij.