donderdag, 5 augustus 2021

Rijst met doperwtjes

Zo lekker kan een eenvoudige combinatie zijn.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook met wat peper en paprikapoeder zacht in de olie.
  4. Voeg de doperwtjes toe en laat ze gaar worden.
  5. Bak de gare rijst even mee.
  6. Roer voor het serveren de geraspte kaas door de rijst.

Menusuggestie

Lekker met hamlapje en koolrabi.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 hamlapjes
  • 1 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram koolrabi

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
405 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,3 gram