Rijst met doperwtjes

Getty Images

Zo lekker kan een eenvoudige combinatie zijn.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 2 eetlepels geraspte oude 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze klein.
  3. Fruit de ui en de knoflook met wat peper en paprikapoeder zacht in de olie.
  4. Voeg de doperwtjes toe en laat ze gaar worden.
  5. Bak de gare rijst even mee.
  6. Roer voor het serveren de geraspte kaas door de rijst.

Menusuggestie

Lekker met hamlapje en koolrabi.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 hamlapjes
  • 1 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram koolrabi

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum