Rijst met linzen en pompoencurry

Getty Images

Met walnoten in de rijst voor een lekkere bite.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen
  • 1 kleine ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram rode linzen
  • 25 gram walnoten
  • citroensap

Bereiding

  1. Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.
  4. Fruit de ui met de kerrie en het karwijzaad in de olie.
  5. Voeg de pompoen en de bleekselderij toe met wat water en stoof de groente in circa 10 minuten gaar.
  6. Maak de groente op smaak met een kneepje citroensap en eventueel peper.
  7. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  8. Kook de linzen in 15 a 20 minuten gaar.
  9. Hak de walnoten grof.
  10. Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst.
  11. Geef de pompoencurry bij de rijst met linzen.

Voedingswaarden

Energie 
540kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
100 milligram
Auteur