Rijstsalade met wortel, sinaasappel en noten

Voedingscentrum
Voedingscentrum

Minder uitgeven aan je dagelijkse boodschappen, maar wel lekker en gevarieerd eten? Het Voedingscentrum heeft er het ideale kookboek voor: Lekker voor weinig. Een boek boordevol gezonde budgetrecepten. Zoals deze rijstsalade voor de lunch bijvoorbeeld voor € 1,05 per persoon.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • rest zilvervliesrijst (circa 4 opscheplepels) of 100 gram rauwe zilvervliesrijst
  • restje gare groente, bijv. stukje knolselderij, roosjes broccoli, stuk komkommer
  • 1 sinaasappel
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 winterwortel
  • kruiden, bijv. selderij, bieslook
  • azijn of citroensap
  • 25 gram cashewnoten

Bereiding

  1. Kook eventueel de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de groente eventueel in stukjes.
  3. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
  4. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  5. Klop een dressing van het sinaasappelsap, de olie, de gember en wat peper.
  6. Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Meng er de dressing door.
  7. Meng dit met de rijst en de andere groente.
  8. Was de kruiden en knip ze klein.
  9. Maak de salade op smaak met de kruiden, peper en eventueel nog wat azijn of citroensap.
  10. Hak de cashewnoten grof en schep ze erdoor.

Slim bewaren

Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan twee uur buiten de koelkast staan.

Voedingswaarden

Energie 
350kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum