zaterdag, 19 oktober 2019

Rode koolsalade met rozijnen

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 2 eetlepels rozijnen
  • ½ perssinaasappel
  • Stuk rode kool of 400 gram heel fijn gesneden rode kool
  • Azijn
  • Tijm
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Was de rozijnen en laat ze een paar minuten is het appelsap koken.
  3. Schaaf de rode kool fijn.
  4. Meng het kokende sap met de rozijnen door de kool en kneed dit goed door de kool. Laat de rode kool afgedekt op een koele plaats minimaal 1 uur staan om wat zachter te worden.
  5. Maak de rode kool op smaak met azijn, tijm en de olie.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
110 kcal
Eiwit:
5 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
1 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):