Rode koolsalade met rozijnen

Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- ½ perssinaasappel
- Stuk rode kool of 400 gram heel fijn gesneden rode kool
- Azijn
- Tijm
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Pers de sinaasappel uit.
- Was de rozijnen en laat ze een paar minuten is het appelsap koken.
- Schaaf de rode kool fijn.
- Meng het kokende sap met de rozijnen door de kool en kneed dit goed door de kool. Laat de rode kool afgedekt op een koele plaats minimaal 1 uur staan om wat zachter te worden.
- Maak de rode kool op smaak met azijn, tijm en de olie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie |
110 kcal
|
---|---|
Eiwit |
5 gram
|
Koolhydraten |
15 gram
|
Vet |
1 gram
|
Verzadigd vet |
0 gram
|
Vezels |
8 gram
|
Zout |
0 gram
|