Romeinse witlofsalade

Getty Images

Een heerlijke salade met ansjovisfilets en witlof.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 5 takjes peterselie
  • 4 ansjovisfilets (blikje)
  • ½ teentje knoflook
  • citroensap
  • 300 gram witlof

Bereiding

  1. Was de peterselie en knip het kruid klein.
  2. Snijd de ansjovis in stukjes.
  3. Pers de knoflook er boven uit en prak dit met een vork tot een pasta.
  4. Roer er 1 eetlepel water, citroensap en peper door tot een pittige saus is ontstaan.
  5. Was het witlof en snijd de struikjes in smalle reepjes. Meng er de peterselie en het sausje door.

Menusuggestie

Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

2 ongepaneerde varkensschnitzels
2 eetlepels vloeibare margarine
6 aardappelen

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1400 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum