Romige koolraap met paprika

Getty Images

Groente om nooit te vergeten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine koolraap
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 2 eetlepels kookroom
  • Tijm

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in smalle repen.
  2. Kook de koolraap in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  3. Snijd de paprika in stukjes.
  4. Giet de koolraap af en schep de paprika, wat tijm en de room er door. Warm de groente nog even goed door.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 biefstukjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
400kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur