maandag, 23 mei 2022

Romige tagliatelle met vis

Een pastagerecht met lekker veel groente.

Ingrediënten

  • 150-200 gram volkoren tagliatelle of penne
  • 200 gram visfilet, bijvoorbeeld koolvis
  • citroensap
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels kookroom light

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de vis in blokjes.
  3. Strooi wat peper over de vis en druppel er wat citroensap over.
  4. Snijd de paprika in repen.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de vis 2 minuten.
  8. Voeg de paprika en de bosuitjes toe en bak dit nog 2 minuten.
  9. Giet de kookroom er bij en warm het geheel kort door.
  10. Giet de tagliatelle af en meng dit door de vis.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes of een tomatensalade.

Hiervoor heb je nodig...

400 gram snijbonen

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
595 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram