vrijdag, 4 december 2020

Röstikoek met groente en salami

Vliegensvlug zondagsmenu met wauw-factor!

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 eieren
  • 400 gram courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Oregano
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gram magere salami

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  3. Klop de eieren los.
  4. Meng de eieren en wat peper door de geraspte aardappelen en druk dit in een lage ovenvaste schaal.
  5. Bak de aardappelen in de hete oven in ca. 10 minuten bruin en gaar.
  6. Was de courgette en schaaf hem in dunne plakken.
  7. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  8. Verdeel de groente over de aardappelbodem.
  9. Pers de knoflook uit in een kommetje.
  10. Voeg peper, oregano en de olie toe.
  11. Druppel dit over de groente.
  12. Snijd de salami in blokjes en verdeel ze over de groente.
  13. Bak de röstikoek in de hete oven in ± 12 minuten verder gaar.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
470 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
7 gram
Zout
1,1 gram