Röstikoek met groente en salami

Getty Images

Vliegensvlug zondagsmenu met wauw-factor!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 eieren
  • 400 gram courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Oregano
  • 1 eetlepel olie
  • 75 gram magere salami

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  3. Klop de eieren los.
  4. Meng de eieren en wat peper door de geraspte aardappelen en druk dit in een lage ovenvaste schaal.
  5. Bak de aardappelen in de hete oven in ca. 10 minuten bruin en gaar.
  6. Was de courgette en schaaf hem in dunne plakken.
  7. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
  8. Verdeel de groente over de aardappelbodem.
  9. Pers de knoflook uit in een kommetje.
  10. Voeg peper, oregano en de olie toe.
  11. Druppel dit over de groente.
  12. Snijd de salami in blokjes en verdeel ze over de groente.
  13. Bak de röstikoek in de hete oven in ± 12 minuten verder gaar.

 

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum