Rucola-tomatensalade

Getty Images

Even husselen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook 
  • 2 theelepels mosterd 
  • 2 eetlepels sinaasappelsap 
  • 1 eetlepel olie 
  • 1 zakje (75 gram) rucolasla 
  • 250 gram kerstomaatjes 
  • 10 blaadjes basilicum 
  • 8 olijven zonder pit 

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  2. Roer er de mosterd door en maak er met het sinaasappelsap en de olie een dressing van.
  3. Was de groente en halveer de tomaatjes. Was de basilicum en scheur de blaadjes grof.
  4. Halveer de olijven.
  5. Meng alles door elkaar.

Voedingswaarden

Energie 
125kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
610 milligram
Auteur