Runderreepjes met chimichurri

Getty Images

Maak zelf je kruidenpasta.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 6 takjes peterselie 
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram runderreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de peterselie.
  2. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd ze in stukken.
  3. Pureer met een staafmixer de peterselie met de sjalot, de knoflook, de rode peper, de oregano en de azijn tot een gladde puree.
  4. Verdun de puree met de olie.
  5. Bestrooi de runderreepjes met peper.
  6. Bak het vlees in de hete margarine snel bruin.
  7. Geef de chimichurri er bij.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en gebakken rijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
200 milligram
Auteur