Runderrolletje met basilicum

Makkelijk recept met rundvlees, snijbonen en krieltjes.
Ingrediënten
- 400 gram snijbonen
- 500 gram krieltjes
- 8 blaadjes basilicum
- 1 plakje achterham
- 2 bieflapjes
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Boen de krieltjes schoon.
- Was de basilicum.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd het plakje ham in reepjes.
- Leg het vlees tussen plastic folie en klop het vlees wat plat.
- Strooi er wat peper over en verdeel de blaadjes basilicum den de reepjes ham over het vlees.
- Rol het vlees op.
- Bak de rolletjes in de hete margarine in 10 minuten bruin en rosé.
- Kook de krieltjes in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
- Neem de runderrolletjes uit de pan en houd ze warm.
- Maak een jus met een scheutje water en wat peper. Geef dit met de snijbonen en het vlees bij de krieltjes.
Ingrediënten over?
Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
460 kcal
|
---|---|
Eiwit |
30 gram
|
Koolhydraten |
50 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,4 gram
|