maandag, 30 november 2020

Runderrolletje met basilicum

Makkelijk recept met rundvlees, snijbonen en krieltjes.

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 500 gram krieltjes
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 plakje achterham
  • 2 bieflapjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  2. Boen de krieltjes schoon.
  3. Was de basilicum.
  4. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  5. Snijd het plakje ham in reepjes.
  6. Leg het vlees tussen plastic folie en klop het vlees wat plat.
  7. Strooi er wat peper over en verdeel de blaadjes basilicum den de reepjes ham over het vlees.
  8. Rol het vlees op.
  9. Bak de rolletjes in de hete margarine in 10 minuten bruin en rosé.
  10. Kook de krieltjes in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
  11. Neem de runderrolletjes uit de pan en houd ze warm.
  12. Maak een jus met een scheutje water en wat peper. Geef dit met de snijbonen en het vlees bij de krieltjes.

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
460 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram