dinsdag, 20 april 2021

Salade met druiven en kaas

Een goed begin is het halve werk

Ingrediënten

  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • Bieslook
  • Klein kropje rode sla of 50 gram rucola
  • 1 trosje witte en 1 trosje blauwe druiven (125 gram totaal)
  • 50 gram oude 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak een dressing van de yoghurt, de mosterd en wat citroensap.
  2. Knip royaal bieslook klein.
  3. Maak de sla schoon en pluk het klein.
  4. Was de druiven.
  5. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel er het bieslook en de dressing over.
  6. Leg er de druiven op en schaaf de kaas erover.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in rode wijn, snijboontjes en aardappelen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
205 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,71 gram