Salade met druiven en kaas

Getty Images

Een goed begin is het halve werk

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • Bieslook
  • Klein kropje rode sla of 50 gram rucola
  • 1 trosje witte en 1 trosje blauwe druiven (125 gram totaal)
  • 50 gram oude 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak een dressing van de yoghurt, de mosterd en wat citroensap.
  2. Knip royaal bieslook klein.
  3. Maak de sla schoon en pluk het klein.
  4. Was de druiven.
  5. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel er het bieslook en de dressing over.
  6. Leg er de druiven op en schaaf de kaas erover.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in rode wijn, snijboontjes en aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
205kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
710 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum