vrijdag, 4 december 2020

Salade met varkenshaasreepjes en venkel

Het geheim zit in de dressing.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • Ca. 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 venkelknollen
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel gepelde pistachenootjes zonder zout

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik zodat het wit er ook af is.
  2. Snijd de partjes sinaasappel met een scherp mesje tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom.
  3. Maak van het sinaasappelsap met honing en de mosterd een dressing.
  4. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in smalle reepjes.
  5. Meng de dressing en de partjes sinaasappel door de venkel.
  6. Zet dit een uur of langer afgedekt op een koele plaats om in te trekken.
  7. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met peper.
  8. Verwarm de olie in de wok en roerbak de plakjes varkenshaas in 3-4 minuten gaar en bruin.
  9. Schik het vlees op de venkelsalade en strooi de pistachenootjes er over.

Menusuggestie

Lekker met krielaardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram krielaardappeltjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
455 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,7 gram
Trefwoorden: