zondag, 23 februari 2020

Salade van kleine champignons en jonge spinazie

Een salade met karakter, ideaal voor lijners. Deze lichte schotel doet het fantastisch bij zomerse picknicks of als begeleider bij een hoofdgerecht. Dit is een recept uit het boek Gezond eten met diabetes - Thompson & Govindji.
Aantal personen:
2
Ingrediënten:
  • 100 gram kleine champignons, afgeborsteld en in vieren gesneden
  • snufje zout
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel rozemarijnpoeder
  • 2 eetlepels grofgehakte peterselie
  • 4 theelepels olijfolie
  • 3 eetlepels vetvrije Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels magere melk
  • zwarte peper uit de molen
  • ca. 150 gram jonge spinazieblaadjes
  • 2 eetlepels gehakt bieslook

Bereiding

Leg de champignons in een grote kom, bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze af met koud water en droog ze af met keukenpapier.

Meng het citroensap, de rozemarijn, de peterselie en de olijfolie en schep het mengsel over de champignons. Meng alles goed.

Verdun de yoghurt met een beetje melk en giet hem over het champignonmengsel. Breng op smaak met zwarte peper.

Verdeel de spinazieblaadjes over 2 borden, schep het champignonmengsel in het midden van de blaadjes en bestrooi het geheel met het bieslook.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
75 kcal