zondag, 27 september 2020

Salade van parelcouscous en kikkererwten

Heerlijk, die zomerse dagen. Maar heb je geen zin om lang in de keuken te staan en wil je toch lekker, gezond en volwaardig eten? Deze koude vegetarische salade van parelcouscous en kikkererwten is een goede keuze.

Ingrediënten

  • 150 gram parelcouscous
  • 1 blikje kikkererwten (400 gram)
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • Klein bosje verse peterselie
  • Klein bosje verse koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel ras-el-hanout (kruidenmengsel)
  • Eventueel: feta

Bereiding

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaatjes in plakjes, hak de verse kruiden fijn. Meng olijfolie, tomatenketchup, citroensap, chiliflakes en ras-el-hanout door de warme couscous en laat dit afkoelen. Meng de tomaten, ui, kikkererwten en kruiden door de afgekoelde couscous. Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met blokjes verkruimelde feta.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

25
Bron(nen):