zondag, 8 december 2019

Schnitzel met limoenjus

Een frisse wending
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 limoen
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 dl bouillon met minder zout
  • 3 takjes peterselie

Bereiding

  1. Boen de limoen schoon en rasp een gedeelte van de schil. Pers de limoen uit.
  2. Bestrooi de schnitzels met peper.
  3. Bak het vlees in 6 minuten in de margarine gaar en bruin.
  4. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  5. Meng de maïzena met de bouillon aan, giet het met de geraspte schil en het sap in de pan en roer het aanbaksel los.
  6. Breng de jus even aan de kook.
  7. Leg het vlees in de jus en strooi de peterselie er over.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

400 gram snijboontjes
6 kleine aardappelen
 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
390 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,45 gram

Bron(nen):