Getty Images
      
  Schorseneren is de maand februari een seizoensproduct.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30 +
          Ingrediënten
- Azijn
 - 500 gram schorseneren
 - ½ citroen
 - 100 gram champignons
 - Stukje ui
 - ½ eetlepel vloeibare margarine
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  515kcal
          
    Eiwit 
              
  30 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  7 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  500 milligram
          Bereiding
- Zet een grote schaal met water en een lepel azijn klaar.
 - Schil de schorseneren.
 - Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.
 - Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit.
 - Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 20 minuten gaar.
 - Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
 - Snijd het stukje ui klein.
 - Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.
 - Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.
 - Maak de groente op smaak met wat peper en een beetje zout.
 
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig
Lekker met biefstuk en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig
- twee biefstukjes
 - 1½ eetlepel vloeibare margarine
 - 6 kleine aardappelen