maandag, 27 september 2021

Siciliaanse prei

Dit gerecht van heerlijke, romige prei is perfect voor bij elke maaltijd.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • ½ rood pepertje
  • 2 eetlepels (witte wijn) azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 sinaasappel
  • 500 gram prei
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 6 aardappelen
  • 200 gram kalkoenfilet
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiding

  1. Was de rozijnen. 
  2. Snijd het stukje peper in smalle reepjes. 
  3. Breng de azijn met 1 eetlepel water, de reepjes peper en de rozijnen aan de kook. Los hierin de suiker op. 
  4. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp ca. 3 theelepels van de schil. Pers de sinaasappel uit. 
  5. Roer de geraspte sinaasappelschil en het sap door het azijnmengsel.
  6. Maak de prei schoon. 
  7. Snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer de stukken prei als het dikke prei is. 
  8. Kook de prei in weinig water in ca. 8 minuten gaar. 
  9. Laat de groente goed uitlekken en schep het in een schaal. 
  10. Schenk de dressing er over en laat dit 1 uur op een koele plaats marineren.
  11. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  12. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
  13. Bak de kalkoen in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
  14. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de prei.

 

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
505 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram
Trefwoorden: