woensdag, 2 december 2020

Siciliaanse spinazie

Een recept waarmee je heerlijk kunt genieten van Italiaanse eenvoud.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 750 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper, paprikapoeder

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Bestrooi de karbonaadjes met wat peper en bak ze in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  4. Was de spinazie.
  5. Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  6. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  7. Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.
  8. Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe.
  9. Geef de karbonaadjes en de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
570 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,2 gram