Sinaasappel-witlofsalade met olijven

Comfortfood zonder spijt
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 1 klein struikje witlof
- 1 eetlepel (olijf)olie
- Citroensap
- Stukje rode ui
- 8 olijven
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik en vang het sap op.
- Snijd ze in plakken en halveer de plakken.
- Maak het witlof schoon en snijd het fijn.
- Verdeel het witlof over 2 borden.
- Druppel er de olie, het sinaasappelsap en wat citroensap over.
- Snijd het stukje ui in snippers.
- Verdeel de plakken sinaasappel, de snippers ui en de olijven over het witlof en strooi er wat peper over.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
130 kcal
|
---|---|
Eiwit |
2 gram
|
Koolhydraten |
10 gram
|
Vet |
7 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
3 gram
|
Zout |
0,46 gram
|