zaterdag, 23 januari 2021

Sinaasappel-witlofsalade met olijven

Comfortfood zonder spijt

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 klein struikje witlof
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • Citroensap
  • Stukje rode ui
  • 8 olijven

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels dik en vang het sap op.
  2. Snijd ze in plakken en halveer de plakken.
  3. Maak het witlof schoon en snijd het fijn.
  4. Verdeel het witlof over 2 borden.
  5. Druppel er de olie, het sinaasappelsap en wat citroensap over.
  6. Snijd het stukje ui in snippers.
  7. Verdeel de plakken sinaasappel, de snippers ui en de olijven over het witlof en strooi er wat peper over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
130 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,46 gram