Sinaasappelmandje

Getty Images

Een ideaal recept om met je kinderen te maken.








Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine sinaasappels
  • 200 gram magere kwark
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 20 gram noten, gemengd, ongezouten
  • 4 blaadjes verse munt

Bereiding

  1. Snijd de sinaasappels door midden.
  2. Haal met een scherp mesje het vruchtvlees eruit en snijd dit in stukjes.
  3. Snijd de randen van de schil in zigzag.
  4. Doe de kwark, suiker en citroensap in een kom. Meng dit alles met een garde.
  5. Hak de noten fijn met een mes. Houd een lepel noten achter voor garnering.
  6. Voeg de nootjes en stukjes sinaasappel toe aan het kwarkmengsel en roer het er doorheen.
  7. Vul de sinaasappelhelften met het kwarkmengsel.
  8. Garneer de bovenkant met een blaadje munt en wat gehakte nootjes.

Ingrediënten over?

Hazelnoten, amandelen, walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
90kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur