Slabootje

Getty Images

Fris voorgerecht met bietjes

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 mooie (ijsberg)slabladen
  • 1 gekookt bietje
  • Stukje komkommer
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel azijn

Bereiding

  1. Was de slabladen, dep ze droog en leg ze op kleine borden.
  2. Schil het bietje en snijd het in kleine blokjes.
  3. Was het stukje komkommer en snijd het in blokjes.
  4. Was het bieslook en knip het klein.
  5. Klop de olie door de azijn en voeg de bieslook en wat peper toe. Meng de dressing door de groente en vul hiermee de slabladen.

Voedingswaarden

Energie 
60kcal
Eiwit 
1 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
50 milligram
Auteur