Snel aan tafel: pasta met spinazie en pesto

Gezonde en snelle pasta

Een bord pasta pesto met spinazie
PuurGezond

Deze pasta pesto met spinazie is gezond, lekker en snel klaar! Bekijk de video om te zien hoe je het maakt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenpasta
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zak spinazie (500 gram)
  • 4 eetlepels pesto (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 2 handjes walnoten
  • Geraspte (Parmezaanse) kaas

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een grote pan of wok en bak de ui zachtjes 1 minuut. Voeg deel bij deel de spinazie toe en bak deze mee. Roer de pesto door de spinazie als de spinazie geheel geslonken is. Verhit nog even door. 
  3. Hak de walnoten ondertussen grof. Maak de spinazie op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de pasta over 2 borden, verdeel de spinazie erover, bestrooi met de walnoten en de geraspte kaas.

Auteur