woensdag, 8 juli 2020

Snelle pasta met broccoli en zeevruchten

Koken met zeven ingrediënten

Ingrediënten

  • 175 gram volkoren pasta, bijvoorbeeld tagliatelle of farfalle
  • 1 vleestomaat
  • 100 gram halfvolle kwark
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram garnalen
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de broccoli de laatste 5 minuten met de pasta mee.
  4. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Roer de stukjes tomaat en een paar lepels kookwater van de pasta door de kwark.
  6. Giet de pasta met de broccoli af en schep het kwarkmengsel, de mosselen en de garnalen erdoor.
  7. Warm het geheel al roerend snel door en maak het op smaak met een beetje peper.
  8. Strooi de Parmezaanse kaas aan tafel erover.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
550 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,01 gram