zondag, 8 december 2019

Snelle Stroganoff

Genieten maar!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of reepjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel kookroom

Bereiding

  1. Maak de uien en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de uien 5 minuten zacht.
  4. Bak de vegetarische reepjes een paar minuten mee.
  5. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak ze kort mee.
  6. Roer er het paprikapoeder en de tomatenpuree door en bak dit 1 minuut mee.
  7. Giet er 200 ml water bij en breng dit aan de kook.
  8. Laat de Stroganoff een paar minuten pruttelen.
  9. Roer er de kookroom door en maak de Stroganoff op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met witte koolsalade en volkoren macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
280 kcal
Eiwit:
15 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
1,2 gram