zaterdag, 27 februari 2021

Snijbonen à la béarnaise

Smaakt goed bij entrecote en aardappelen

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 2 plakjes bacon
  • 2 tomaten
  • Bonenkruid

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen.
  2. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
  3. Snijd de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan bruin.
  4. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  5. Smoor de partjes tomaat enkele minuten met de bacon mee.
  6. Giet de snijbonen af en voeg de tomaten met bacon, peper en wat bonenkruid toe.

Menusuggestie

Lekker met entrecote en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 2 entrecotes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
415 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,43 gram