Snijbonen met limabonen op z’n Grieks

Getty Images

Een frisse, vegetarische bonenmaaltijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram snijbonen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik limabonen (evt. witte bonen of cannellibonen; uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ bosje (platte) peterselie
  • ½ klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Was de snijbonen en snijd aan beide kanten de puntjes eraf. Snijd de snijbonen in ruiten. 
  3. Was de tomaten en snijd ze in blokjes. 
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.  Bak de tomatenpuree even mee.
  5. Voeg  de snijbonen, de tomatenblokjes en 100 ml water toe. Stoof de snijbonen in circa 10 minuten gaar.
  6. Spoel de limabonen in een zeef af en laat ze uitlekken. 
  7. Schep de limabonen door de snijbonen en warm dit goed door.
  8. Was de peterselie en hak het grof. Meng de peterselie door het gerecht en warm nog even door.
  9. Geef er het stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Wikkel de rest van de peterselie in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur