donderdag, 23 januari 2020

Snijboontjes met witte bonen en geitenkaas

Zo lekker kan eenvoudig zijn.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram snijbonen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 1 teentje knoflook 400 gram snijbonen 2 eetlepels vloeibare margarine 1 theelepel bonenkruid 1 kleine blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 265 gram)
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de snijbonen in ruiten.
  2. Fruit de ui en de knoflook met het bonenkruid in de margarine zacht.
  3. Voeg de snijbonen en wat water toe. Stoof de snijbonen in ca. 8 minuten gaar.
  4. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  5. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  6. Schep de witte bonen en de kerstomaatjes door de snijbonen en warm dit goed door.
  7. Verkruimel de geitenkaas er over.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine ketjap raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
405 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
5 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
0,6 gram