Soupe au pistou

Getty Images

Lekker vegetarisch soepje

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 20 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 4 worteltjes
  • 1 rode of gele paprika
  • stukje prei
  • 1 klein blikje flageolets (groene kidneyboontjes) of witte bonen (uitlekgewicht ca. 80 gram)
  • 6 dl groentebouillon

Bereiding

  1. Was de basilicum.
  2. Pureer voor de pistou de schoongemaakte knoflook met de basilicum tot een puree.
  3. Voeg de Parmezaanse kaas toe. Maak er met de olie een smeuïge saus van en maak de pistou op smaak met wat peper.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de worteltjes in plakjes, de paprika in blokjes en de prei in dunne ringen. Laat de flageolets uitlekken.
  6. Breng de bouillon aan de kook en laat hierin de verse groente in een paar minuten gaar worden.
  7. Roer er de flageolets door en warm ze kort mee.
  8. Verdeel de soep over 4 borden en schep de pistou er op.

Voedingswaarden

Energie 
115kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum