donderdag, 26 november 2020

Spaanse eierschotel met volkorenbrood

Catalaans uitstapje

Ingrediënten

  • ½ Spaanse peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zak ratatouille roerbakmix (400 gram)
  • Gerookt paprikapoeder
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak het stukje peper schoon en snijd het in reepjes.
  2. Verwarm de olie in een (hapjes)pan en bak hierin de roerbakgroente met de reepjes peper kort.
  3. Maak de groente op smaak met gerookt paprikapoeder.
  4. Was het bieslook en knip dit klein.
  5. Maak in de groente 4 holletjes en breek hierin de eieren.
  6. Strooi het bieslook over de eieren en strooi de kaas er over.
  7. Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 8 minuten stollen.
  8. Rooster het brood en snijd het in repen of driehoekjes en geef het er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
570 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
10 gram
Zout
3,28 gram