vrijdag, 18 oktober 2019

Spaanse empanadas

Gevulde deegpakketjes.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 4 lapjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 2 eieren
  • Stukje prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • (gerookt) paprikapoeder
  • Tomatenketchup
  • 1 eetlepel halfvolle (koffie)melk

Bereiding

  1. Laat de lapjes deeg op het aanrecht ontdooien. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  3. Maak de prei en de knoflook schoon en snijd het fijn.
  4. Verwijder de pitjes van de de peper en snijd het stukje fijn.
  5. Fruit de prei, de knoflook en de peper zacht in de olie.
  6. Bak het vegetarische gehakt kort mee.
  7. Pel de eieren en snijd ze in stukken.
  8. Schep de stukken ei door het gehaktmengsel.
  9. Maak het mengsel pittig op smaak met wat paprikapoeder en peper.
  10. Verdeel dit over één helft van de lapjes deeg.
  11. Vouw het deeg dubbel en snijd eventueel de hoekjes er af zodat de pakketjes half rond zijn. Druk de randen met een vork goed dicht.
  12. Bestrijk ze met een beetje (koffie)melk.
  13. Bak de empanadas in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.

Menusuggestie

Lekker met tomaten-komkommersalade.

Ingrediënten over?

Vegetarische gehakt:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui, preiringen of reepjes paprika en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
425 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
5 gram
Zout:
1,3 gram