Spaanse hamlapjes met pittige aardappelen

Getty Images

Lekker gekruide hamlapjes en aardappelparten uit de oven. Begin op tijd met de marinade voor de hamlapjes, die moet een uur trekken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels scherp paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram hamlap
  • 500 gram vastkokende kleine aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Wrijf de knoflook met 1 theelepel paprikapoeder, de oregano, peper en 1 eetlepel olie tot een pasta.
  2. Snijd het vlees in blokjes en meng de pasta erdoor. Laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Warm de oven voor op 200 °C.
  4. Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in parten.
  5. Roer het overgebleven paprikapoeder door de rest van de olie en meng dit door de parten aardappel.
  6. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en verdeel de parten aardappel erover. Doe de aardappelen 10 minuten in de hete oven.
  7. Schep dan de blokjes vlees met marinade ernaast en laat het geheel in nog ca. 15 minuten gaar worden en de parten aardappel goudgeel kleuren.
  8. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.

Ingrediënten over?

Snijbonen:
Bewaar snijbonen in een papieren zak of plastic verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Voorgesneden snijbonen zijn niet meer goed als ze slap zijn, beschimmeld of een zure geur verspreiden. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Voedingswaarden

Energie 
470kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur