maandag, 30 november 2020

Spaanse kipschotel

Lekker met snijbonen of volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram champignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 klein glas droge sherry
  • 125 ml kippenbouillon met minder zout

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er af.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  6. Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
  7. Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  8. Bak de ui, de knoflook, de champignons en de bleekselderij kort mee.
  9. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de sherry en de bouillon toe.
  10. Stoof de kip in 50 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 1 klein volkoren stokbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

50 minuten
Energie
575 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,5 gram