zaterdag, 29 januari 2022

Spaanse rijstsalade met mosselen en erwtjes

Genieten van de Spaanse keuken.

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 Spaanse peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 (tros)tomaten
  • ½ theelepel geelwortel (kurkuma)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 200 gram gare mosselen
  • 5 takjes peterselie
  • geraspte sinaasappelschil

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
  2. Was de peper en verwijder het grootste deel van de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
  3. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
  4. Verwarm de olijfolie en bak hierin de ui, de knoflook en de kurkuma.
  5. Voeg de doperwtjes en eventueel wat water toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
  6. Meng dit met de tomatenblokjes, de mosselen en de ringetjes peper door de rijst.
  7. Was de peterselie en knip het klein.
  8. Maak de salade op smaak met de peterselie, geraspte sinaasappelschil en peper.

Ingrediënten over?

Gare mosselen
Bewaar gare mosselen maximaal 2 dagen afgedekt in de koelkast. In de diepvries zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar.
Bewaar mosselen in glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
595 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
8 gram
Zout
1 gram