
Getty Images
Stevige kost
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel olie
- ½ eetlepel paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 klein blik kikkererwten
- 75 gram magere salami of chorizo
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
1250 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze met peper enkele minuten mee.
- Doe de sperziebonen erbij met het paprikapoeder, de komijn en wat water.
- Stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Snijd de salami in blokjes.
- Schep de kikkererwten en de salami door het gerecht en warm het geheel goed door.