zondag, 23 februari 2020

Spaanse stoofpot

Stevige kost
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olie
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 klein blik kikkererwten
  • 75 gram magere salami of chorizo

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  3. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze met peper enkele minuten mee.
  6. Doe de sperziebonen erbij met het paprikapoeder, de komijn en wat water.
  7. Stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar.
  8. Laat de kikkererwten uitlekken.
  9. Snijd de salami in blokjes.
  10. Schep de kikkererwten en de salami door het gerecht en warm het geheel goed door.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
550 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
25 gram
Verzadigd vet:
7 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
1,25 gram